17 maalis 2020

Lisätietoja yrittäjille koronatilanteesta verkossa

0 Comment

Eri tahot ovat reagoineet koronaviruksen aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen ja jakavat tietoa ja opastusta yrittäjille. Alla on tiivistettynä tietoa ja linkkejä tämänhetkisestä tilanteesta.

Kaustisen seutukunnan yrityspalvelut seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa kun valtion ja/tai kuntien tai näiden eri organisaatioiden tarjoamissa palveluissa tai tukirahoituksissa tapahtuu muutoksia koronavirusepidemian aikana. Voit olla joka tilanteessa yhteydessä meihin lisätietojen saamiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö TEM
Tämän viikon perjantaina on tulossa lisätalousarvio, jossa on mukana paketti yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi. Paketti on toistaiseksi mittaluokaltaan noin 5 miljardia euroa. Lue lisää: https://tem.fi/blogi/-/blogs/elinkeinoministeri-mika-lintila-yrittajia-tuetaan-vaikeassa-tilanteessa.

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto löytyy osoitteesta: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle.

Business Finlandin palvelut
Business Finland on lanseeraamassa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi:

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus on enintään 10 000 euroa.
2) Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus voi olla 50 000 – 100 000 euroa.

Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/hairiotilannerahoitus

Finnveran palvelut
Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella.

Finnveran tuotteista alkutakaus ja pk-takaus soveltuvat myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin. Näistä alkutakaus on tarkoitettu enintään kolme vuotta toimineille yrityksille ja pk-takaus yli kolme vuotta toimineille. Pk-takauksella voidaan kattaa korkeintaan 150 000 euron laina. Pk-takaus on lisäksi edelleen käytettävissä kasvuhakuisten pk-yritysten investointien ja käyttöpääoman rahoitukseen. Lue lisää Finnveran sivuilta osoitteesta: https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille.

Verottaja
Verohallinto tukee yrityksiä esimerkiksi siten, että yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Lue lisää verottajan päivittyvästä tiedotteesta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/korona/

Tulorekisteri-ilmoitusten viivästymisestä ei myöhästymismaksua vuonna 2020.Lue lisää: https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/tietoa-tulorekisterist%C3%A4/ajankohtaista/uutiset/tulorekisteri-ilmoitusten-viivastymisesta-ei-myohastymismaksua-vuonna-2020/

[top]